Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Antwerpen

Vrouw negeert contactverbod met chimpansee in Zoo Antwerpen

09-12-2021, 14.15 uur

In Zoo Antwerpen is de liefde tussen chimpansee Chita en vaste bezoekster Adie Timmermans nog altijd springlevend. Ondanks een contactverbod blijft de vrouw haar favoriete aap opzoeken.

Timmermans brengt tijdens haar wekelijkse bezoekjes aan de dierentuin veel tijd door bij het chimpanseeverblijf. Ze heeft een speciale verhouding met de 38-jarige Chita, die kusjes geeft op het glas als hij haar ziet. In augustus kreeg de vrouw te horen dat ze geen contact meer mocht leggen met Chita.

De aap werd in zijn jongere jaren als huisdier gehouden en is dus gewend aan mensen. Door zijn innige band met Timmermans verliest hij het respect van zijn soortgenoten. Nu blijkt dat de vrouw het verbod doodleuk negeert.

Brief
"Ik laat mij niet doen en ben altijd blijven gaan", vertelt ze aan nieuwssite HLN. "Ik heb nog een brief gekregen met daarin de melding dat ik enkel 'kortstondig' contact met hem mag hebben. Maar ik vind dat ze mij dat niet kunnen opleggen."

Een tijdlang liepen er bewakers rond bij Chita's verblijf, maar die zijn inmiddels afgedropen. De opmerkelijke verhouding duurt dus gewoon voort. "Chita komt er nog steeds aangelopen wanneer ik er ben", aldus Timmermans. "Dus ik denk dat hij blij is om mij te zien. En ik ben ook blij dat ik weer met rust gelaten word."

Onrustig
Volgens een woordvoerster van het dierenpark zien verzorgers er nog altijd op toe dat Chita niet te veel contact maakt met bezoekers. Daar wordt de chimpansee onrustig van. Toch zou hij beter in zijn vel zitten dan een paar maanden geleden.

Meer Zoo Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be