Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verbetert techniek achter pratende boom Kniezende Kniesoor

15-03-2022, 13.39 uurBeeld: @KrisfromBelgium

De Efteling heeft de techniek achter Kniezende Kniesoor verbeterd. Het is de bedoeling dat de interactieve pratende boom in het Sprookjesbos bezoekers herkent en aanspreekt. De laatste tijd liet die functionaliteit echter wat te wensen over. Dankzij een update werkt de boom sinds kort een stuk beter, zo laat de Efteling weten.

Kniezende Kniesoor, ook wel Babbelboom genoemd, staat sinds het najaar van 2018 in het Sprookjesbos. Hij praat over allerlei zaken, met de stem van stemacteur Rinie van den Elzen. Door een speciale functie in de officiële Efteling-app te activeren, weet de boom wie er passeert.

Hij kan dan personen direct toespreken. Daarvoor sprak Van den Elzen vele honderden voornamen in. "Inmiddels spreekt Kniesoor meerdere talen, heeft hij deze winter zelfs duizend extra namen geleerd en herkent hij je steeds beter", aldus de Efteling.

Slimmer
Wat er technisch precies veranderd is, houdt het attractiepark geheim. "Kniezende Kniesoor heeft tijdens zijn rust goed kunnen nadenken en is zo iets slimmer geworden", luidt de officiële uitleg, verwijzend naar de meest recente coronasluiting in december en januari.

De Babbelboom, niet te verwarren met de Sprookjesboom, bevindt zich tussen Het Meisje met de Zwavelstokjes en De Nieuwe Kleren van de Keizer. Van den Elzen heeft zijn best gedaan om zo onherkenbaar mogelijk te klinken, vertelde hij afgelopen jaar in de Looopings Podcast.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be