Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-tickets worden 1 euro duurder in het hoogseizoen

07-12-2021, 23.36 uurBeeld: Jaaz Tate

De Efteling voert in 2022 een minimale prijsverhoging door. Entreebewijzen in de duurste twee categorieën - geldig tijdens de drukke dagen in het hoogseizoen - worden 1 euro duurder. De tarieven van de twee overige prijscategorieën blijven gelijk.

Het attractiepark werkt tegenwoordig met variabele toegangsprijzen, in de hoop de drukte te kunnen spreiden. Goedkopere kaartjes zijn bijvoorbeeld alleen geldig op doordeweekse dagen buiten de vakanties, terwijl duurdere tickets elke dag gebruikt kunnen worden.

Zo kwamen er vier verschillende ticketvarianten met de namen Reus, Draak, Elf en Fakir. De prijs van een Reus-ticket stijgt van 45 naar 46 euro. Voor een Draak-kaartje moet volgend seizoen 44 in plaats van 43 euro worden neergeteld.

Parkeerkaart
Elf-entreebewijzen blijven 41 euro kosten. Fakir-kaarten van 38 euro worden ook niet duurder. Op de Efteling-site is te zien welke tickets wanneer geldig zijn. Wie een parkeerkaart nodig heeft, is volgend jaar nog steeds 12,50 euro kwijt. Dat tarief blijft al sinds 2019 ongewijzigd.

In 2021 is de entreeprijs voor het eerst in 23 jaar niet gestegen. Afgelopen maand werd al duidelijk dat abonnementen in 2022 iets duurder worden. Een regulier abonnement gaat 205 euro per jaar of 18,50 euro per maand kosten, in plaats van 199 euro per jaar of 18 euro per maand.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be