Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-beveiligers zetten achtervolging in na autodiefstal

07-12-2021, 09.48 uur

Beveiligers van de Efteling hebben twee autodieven op heterdaad betrapt op het parkeerterrein. Er volgde een wilde achtervolging door Kaatsheuvel, maar vanwege de hoge snelheden werd die poging uiteindelijk gestaakt. De twee verdachten zijn wel vastgelegd op camera.

Het voorval vond afgelopen zomer plaats, op zondag 22 augustus tussen 12.30 en 13.00 uur. Gisteravond kwamen de beelden voorbij in tv-programma Bureau Brabant op Omroep Brabant, in de hoop dat iemand de dieven herkent.

Opvallend is dat net vóór de diefstal een Volkswagen met een Pools kenteken de parkeerplaats van het attractiepark op reed. Die wagen was als gestolen opgegeven. Even later wandelen de twee verdachten op hun gemak het terrein op. Eén van hen steelt een zwarte Audi en pikt de ander op.

Te gevaarlijk
"En dan volgt dus die achtervolging, waarbij de daders er met ontzettend hoge snelheid vandoor gingen", vertelt een politiewoordvoerder. "Omdat het zo hard ging, was het te gevaarlijk om door te gaan." Er zou met 130 kilometer per uur door Kaatsheuvel zijn gereden. De gestolen Audi is drie dagen later teruggevonden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be