Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nu te zien: eerste deel van documentaire over Fata Morgana in de Efteling

25-12-2021, 14.38 uur

Benieuwd hoe de Efteling-attractie Fata Morgana destijds gemaakt is? Een fansite heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een uitgebreide documentaire over de totstandkoming van de beroemde darkride uit 1986. Vanaf vandaag is het eerste deel te zien op YouTube.

De Vijf Zintuigen interviewde tal van Efteling-oudgedienden over de bouw van het oosterse paleis. In de 55 minuten durende video komen bekende Efteling-gezichten als Lex Lemmens, Ton van de Ven, Mari van Heumen en Peter Koppelmans aan het woord.

In het eerste deel gaat het onder meer over het voortraject, het ontwerp, een reis naar Marokko, het vervaardigen van de decors en het creëren van de geavanceerde animatronics. De documentairemakers kregen ook de beschikking over heel veel nog nooit eerder vertoond materiaal.

Première
De première vond begin oktober plaats in een cultureel centrum in Drunen. Nu kan iedereen het eerste gedeelte van de film gratis bekijken. De vandaag gepubliceerde video duurt ruim 55 minuten. Deel twee verschijnt over een week, op zaterdag 1 januari 2022.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be