Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The Amsterdam Dungeon

Legende van De Vliegende Hollander komt tot leven in Amsterdam Dungeon

13-12-2021, 15.40 uur

Een nieuwe griezelshow in The Amsterdam Dungeon staat in het teken van de legende van De Vliegende Hollander. Bezoekers van de walkthrough-attractie betreden sinds kort een barretje waar het verhaal over het spookschip verteld wordt met behulp van speciale effecten.

"In The Amsterdam Dungeon willen we de meest intrigerende donkere verhalen uit de Nederlandse geschiedenis behandelen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Dan kan de wereldberoemde sage van De Vliegende Hollander niet ontbreken."

Tijdens de show leren bezoekers dat ze op een wel heel ongelukkig moment naar het barretje zijn gekomen, namelijk de enige dag in het jaar dat de vervloekte kapitein van De Vliegende Hollander aan land komt. Als hij de kroeg in loopt, slaat het noodlot toe.

Engelstalig
De spookachtige scène is de vervanger van de VOC-show Hel op de Batavia. Afgelopen zomer werd de nieuwe show voor het eerst opgevoerd, bij wijze van proef. Komend voorjaar vindt de officiële première plaats. Zoals bij alle shows in The Amsterdam Dungeon is er een Nederlandstalige en een Engelstalige versie.

Meer The Amsterdam Dungeon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be