Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Studio 100-baas over vaccinatieweigeraars: 'Dat zijn de daders'

03-12-2021, 19.42 uur

Hans Bourlon, directeur van Plopsa-eigenaar Studio 100, geeft ongevaccineerden de schuld van de huidige coronamaatregelen. In België worden de coronaregels weer aangescherpt om het aantal besmettingen terug te dringen. Volgens Bourlon had dat niet gehoeven als iedereen zich had laten inenten tegen het virus.

De theatershows van Studio 100 en de pretparken van Plopsa krijgen weer te maken met annuleringen of extra beperkingen. Toch blijft Bourlon nuchter. "Ik denk: de wetenschap weet het best, de politiek volgt dat en wij zijn allemaal ingehaald met iets dat niet voorzien en niet voorspeld was", vertelt hij aan de Vlaamse omroep VRT.

De directeur wijst met een beschuldigende vinger naar anti-vaxxers. "Als er dan iemand de zwarte piet is, is het voor mij: de mensen die zich niet hebben laten vaccineren." In België is momenteel 75,5 procent van de bevolking volledig gevaccineerd. "Waren wij naar 100 procent gegaan, had dit zich niet voorgedaan, was dit niet gebeurd. Dat zijn de daders, voor mij."

Polio
Bourlon pleit dan ook voor een vaccinatieplicht in België. "Ik hoop dat, naar het voorbeeld van Duitsland, men echt die vaccinatie gaat aanpakken en mensen gaat confronteren met het feit dat misschien wel beter verplicht zou zijn." Hij geeft de vaccinatie tegen polio als voorbeeld. Die is voor kinderen ook verplicht.

Vooralsnog mogen de attractieparken van Plopsa geopend blijven, met een beperkte capaciteit, coronabewijzen, mondmaskers en afstand. Het reserveren van een bezoek blijft verplicht voor daggasten. Abonnementhouders hoeven alleen de overdekte Plopsa-parken te reserveren: Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be