Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling neemt plein bij Vogel Rok op de schop voor nieuw themagebied

01-12-2021, 19.04 uur

De Efteling is gestart met werkzaamheden op het plein bij Vogel Rok en Carnaval Festival. Vanwege de komst van het nieuwe themagebied de Wereld van Sindbad werd het parkdeel opnieuw ontworpen. Voor de ingang van achtbaan Vogel Rok komt een groenstrook.

Die moet gaan zorgen voor een afscheiding tussen het Sindbad-gedeelte en de rest van het plein. De locatie is afgezet met bouwhekken. Er wordt al volop gegraven. Tijdens een volgende bouwfase zal de ingang van Vogel Rok verder aangekleed worden, met onder meer een steiger en een bootje.

"Dat zal kwalitatief een veel mooier en logischer beeld geven voor een superbelangrijk element uit het verhaal", zei ontwerper Sander de Bruijn daar eerder over. De Wereld van Sindbad draait om de zeereizen van Sindbad de Zeeman.

Archipel
Naast Vogel Rok bestaat het gebied uit de vernieuwde bootjesmolen Sirocco - voorheen Monsieur Cannibale - en de nieuwe waterspeelplaats Archipel. De eerste fase wordt nog deze winter opgeleverd.

In Archipel is de afgelopen dagen meer beplanting toegevoegd, nadat er eerder al verschillende palmbomen werden geplant. Daarnaast krijgen de wachtrij van Sirocco en de ingang van de waterspeeltuin vorm. Ook verscheen op meerdere plekken een felblauwe ondergrond.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be