Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Engels pretpark maakt plannen voor achtste achtbaan: 'Van wereldklasse'

30-11-2021, 12.04 uurBeeld: @thrillridesphotography

Het Engelse pretpark Thorpe Park treft voorbereidingen voor de komst van een spectaculaire nieuwe achtbaan. In het attractiepark staan momenteel al zeven rollercoasters, waaronder een lanceerachtbaan met een topsnelheid van 128 kilometer per uur, een achtbaan met tien inversies, een inverted coaster en een wing coaster.

De achtste achtbaan wordt "een rollercoaster van wereldklasse", laat Thorpe Park weten. "We hebben fantastische toekomstplannen. Op dit moment werken we samen met de lokale autoriteiten aan het indienen de bouwvergunning."

Meer informatie ontbreekt nog. "We zullen meer informatie delen als dat kan." Op vrijdag 10 december wordt een website gelanceerd waarop buurtbewoners op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.

Saw - The Ride
De laatste nieuwe achtbaan in het park opende bijna tien jaar geleden. Dat was wing coaster The Swarm uit 2012. In 2009 ging Saw - The Ride open, gebaseerd op de bekende Saw-horrorfilms. Thorpe Park hoort bij de Britse groep Merlin Entertainments. Zusterpark Chessington World of Adventures werkt momenteel ook aan een bijzondere nieuwe coaster.

Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be