Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Geen zeeleeuwen meer in Safaripark Beekse Bergen

30-11-2021, 11.31 uur

Safaripark Beekse Bergen heeft afscheid genomen van een diersoort. In het Brabantse dierenpark zijn voortaan geen Californische zeeleeuwen meer te vinden. De dierenarts koos ervoor om de 24-jarige zeeleeuw Joy in te laten slapen.

"Joy was al erg oud en had meerdere gezondheidsklachten", vertelt dierverzorger Christian Meurrens. "Zo was ze onder meer blind. Joy had geen zeeleeuwwaardig leven meer, waardoor er besloten is om haar in te laten slapen."

Omdat Californische zeeleeuwen groepsdieren zijn, is voor de overgebleven zeeleeuw Zora (19) een ander thuis gezocht. Zij is inmiddels verhuisd naar de Duitse dierentuin Zoom Erlebniswelt Gelsenkirchen.

Zeehond
Door het vertrek van Zora en het overlijden van Joy leven er nu geen Californische zeeleeuwen meer in het Safaripark. In het zeeleeuwenverblijf blijft alleen een zeehond over. Het park belooft dat het dier binnenkort gezelschap krijgt van meer soortgenoten.

Bij de opening van het verblijf in 2017 had Safaripark Beekse Bergen nog zeven zeeleeuwen. Men sprak toen trots over het "grootste zeezoogdierenverblijf van Europa", omdat de zeeleeuwen de beschikking hadden over ruim 10 hectare aan water.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be