Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Theater Bobbejaanland 's winters geopend: 'Heel bijzondere ervaring'

29-11-2021, 10.52 uur

Het grote theater van Bobbejaanland wordt 's winters gebruikt voor een externe productie. Nu het Vlaamse pretpark gesloten is vanwege de jaarlijkse winterstop, treedt de lokale toneelgroep L&J Theater er op. Afgelopen weekend ging de voorstelling Geestig in première.

Het is voor de derde keer dat de groep gebruik mag maken van het legendarische Bobbejaanland-theater, waar wijlen oprichter Bobbejaan Schoepen vroeger zelf op het podium stond. Het attractiepark in Lichtaart opende zestig jaar geleden.

"Ik kwam zelf als klein kind naar de shows van Bobbejaan kijken, ik heb ook als student hier in het park gewerkt", vertelt acteur Maxim Selis in gesprek met de lokale tv-zender RTV. "Het is voor mij een heel bijzondere ervaring om hier op een podium te staan waar het eigenlijk voor Bobbejaan en Bobbejaanland allemaal begonnen is."

Blithe Spirit
Eigenlijk had Geestig een jaar geleden opgevoerd moeten worden, maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten. De show, gebaseerd op de Britse productie Blithe Spirit uit 1941, gaat over een beroemde scriptschrijver die met behulp van een medium per ongeluk zijn overleden eerste vrouw tot leven wekt.

De makers beloven "dolle misverstanden, absurde jaloezie en hilarische verwarring tussen mens én geest". Tickets zijn voor 14 euro en 0,50 euro servicekosten verkrijgbaar via lenjtheater.be. Bobbejaanland gaat in april 2022 weer open.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be