Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo biedt originele informatieborden aan: 'Voor de echte verzamelaars'

28-11-2021, 10.40 uur

Bezoekers van Burgers' Zoo kunnen informatieborden op de kop tikken die echt in de dierentuin hebben gehangen. In de souvenirwinkel bij de ingang worden nu originele bordjes verkocht afkomstig uit waterwereld Burgers' Ocean.

"Een tip voor de échte dierentuinfans en verzamelaars, beschikbaar zolang de voorraad strekt", laat een woordvoerder van het Arnhemse dierenpark aan Looopings weten. Het gaat om borden met informatie over diverse vissoorten. Ze kosten 15 euro per stuk.

Waarom zijn de bordjes vervangen? "Bij veel vissoorten verandert de wetenschappelijke naam nog wel eens met dank aan voortschrijdende wetenschappelijke inzichten", legt de voorlichter uit. Ook worden er vissoorten afgebeeld die inmiddels uit de collectie zijn.

Koraalrif
Burgers' Ocean is een tropisch koraalrifaquarium met acht miljoen liter water. Eén van de belangrijkste onderdelen is een levend koraalrif van 750.000 liter water, de grootste van Europa.

Vorig jaar bood Burgers' Zoo al enkele authentieke informatieborden uit het park aan. Die waren in een mum van tijd uitverkocht. Vanwege de populariteit liggen er tegenwoordig nog wel replica's in de winkel, voor 19,95 euro per stuk.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be