Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling probeert technische storing bij schommelschip op te lossen

26-11-2021, 17.50 uur

De Efteling is bezig met werkzaamheden bij de Halve Maen. Het 20 meter hoge schommelschip ging drie weken geleden onverwachts dicht vanwege een technische storing. Sindsdien is de attractie buiten gebruik. Vandaag stond er een hoogwerker naast het schip.

Te zien was hoe medewerkers zich ontfermden over de top van de constructie. Hoelang de sluiting nog gaat duren, kan een Efteling-woordvoerder niet zeggen. "Maar we doen er alles aan om de Halve Maen zo snel mogelijk te kunnen heropenen", meldt hij.

Eerder liet de Efteling weten dat er samen met de fabrikant gezocht wordt naar de oorzaak van het probleem. Die lijkt nu gevonden te zijn. "Een aantal onderdelen wordt vervangen", vult de voorlichter aan.

Achtbaan
Naast de Halve Maen is op dit moment ook houten achtbaan Joris en de Draak gesloten. Daar vindt gepland onderhoud plaats aan de baan en aan het stationsgebouw.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be