Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fan komt zelf met ontwerp voor nieuw hotel bij entree

27-11-2021, 16.35 uur

Hoe zou een nieuw hotel bij de ingang van de Efteling eruit kunnen zien? Bij entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen moet een nieuw hotelcomplex komen te liggen, maar de Efteling wil er zelf nog niets over kwijt. Na het horen van het nieuws besloot Efteling-fan Jari Lambrechts uit Breda zelf een concept te bedenken.

Hij liet zijn creativiteit de vrije loop. Na zo'n zeven uur tekenen is het resultaat een hotelgebouw in de stijl van het Huis van de Vijf Zintuigen, met veel ronde vormen en sierlijke rieten daken.

"Toen het nieuws over een hotel op het Dwarrelplein naar buiten kwam, lieten fans massaal op social media weten wat ze níet willen zien", vertelt Lambrechts aan Looopings. "Ik heb mezelf uitgedaagd om iets te ontwerpen dat wel op die plek zou passen."

Bouwstijl
De Efteling-liefhebber liet zich leiden door de originele ontwerpen van Ton van de Ven. "Ik wilde rekening houden met hetgeen er al staat, dus ik ben gaan kijken naar schetsen van het Huis van de Vijf Zintuigen en de traditionele Sumatraanse bouwstijl, aangezien het huis daar ook op gebaseerd is."

Het fictieve hotel heeft een ingang in de vorm van een grote zwarte boog. "Het is een combinatie van laagbouw en hoogbouw aan de achterkant, met een luchtbrug richting de entree." In het ontwerp van Lambrechts is er plaats voor twee restaurants en twee terrassen.

Positief
De Bredanaar zegt positief verrast te zijn over de reacties die hij ontving. "Dat had ik niet verwacht." Wat hoopt hij dat de Efteling uiteindelijk gaat realiseren? "Ik hoop vooral dat het plein, het hotel en de ingang samen echt een geheel worden, een echt ingangsgebied. Het zou het prachtige Huis van de Vijf Zintuigen moeten complementeren."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be