Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

It's a Small World in Disneyland Paris blijft jaar lang dicht voor onderhoud

29-11-2021, 11.29 uurBeeld: @DLPReport

Disneyland Paris heeft de beroemde attractie It's a Small World gesloten voor een grote onderhoudsbeurt. Bezoekers zullen de klassieke darkride geruime tijd moeten missen: de werkzaamheden gaan ongeveer een jaar duren, laat een woordvoerder van Disney aan Looopings weten.

Er wordt gefocust op technische vernieuwingen, meldt de voorlichter. Meer details worden op een later moment gedeeld. Een openingsdatum is nog niet bekend. Om de attractie zijn bouwschuttingen neergezet.

In interne documenten valt te lezen dat er ook asbest verwijderd moet worden. Asbest werd in de jaren negentig veelvuldig gebruikt in gebouwen. Het inhaleren van kleine asbestvezels kan leiden tot allerlei ziektes, waaronder asbestose en longkanker. In het geval van Disneyland zou er geen gevaar zijn geweest voor bezoekers of medewerkers.

Spookhuis
Begin 2019 werd er al asbest verwijderd bij spookhuis Phantom Manor. Toen benadrukte een woordvoerder dat uit tests was gebleken dat er geen problemen waren met de luchtkwaliteit. De asbestdelen werden volgens Disney puur uit voorzorg weggehaald.

In 2015 was It's a Small World nog vijf maanden dicht voor een grootschalige verbouwing. Toen is onder meer de gevel geverfd. Ook werden speciale effecten in ere hersteld en was er aandacht voor de licht- en audioinstallaties. In de jaren erna zijn 176 van de 281 poppen nog gefaseerd vernieuwd. Die operatie was in 2017 afgerond. Kennelijk is er nu weer groot onderhoud nodig.

Wereldberoemd
In It's a Small World, gelegen in themadeel Fantasyland, maken bezoekers een muzikale boottocht rond de wereld. De darkride uit 1992 kenmerkt zich door kleurrijke decors en zingende kinderen. Het bijbehorende liedje is wereldberoemd. De attractie staat ook in verschillende Disney-resorts in de Verenigde Staten en Azië.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be