Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vraagt eerste vergunningen aan voor geheim hotelproject

25-11-2021, 21.04 uurBeeld: Airpro Waalwijk

De Efteling heeft bij de gemeente twee vergunningen aangevraagd die te maken hebben met de komst van een nieuw hotel. Op het Dwarrelplein, het plein bij entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen, starten binnenkort werkzaamheden voor een luxe hotelcomplex. De aangevraagde vergunningen hangen daarmee samen.

Bij de gemeente Loon op Zand is op donderdag 18 november een omgevingsvergunning aangevraagd voor "het verplaatsen van prefab-units binnen de inrichting aan Europalaan 1 te Kaatsheuvel". Navraag leert dat het gaat om een locatie van 13,1 meter lang, 6,5 meter breed en 3,4 meter hoog.

Het huidige toiletgebouw op het Dwarrelplein voldoet aan die afmetingen. Het lijkt erop dat de toiletten dus binnen afzienbare tijd gaan verhuizen om ruimte te maken voor de bouwwerkzaamheden.

Details
Een tweede vergunning is voor "het realiseren van een gebouw" op hetzelfde adres. Dat gebouw moet 36,8 meter lang, 11 meter breed en 5,5 meter hoog worden. Verdere details ontbreken. Waarschijnlijk gaat het om een locatie waar faciliteiten worden ondergebracht. De vergunning voor het hotel zelf volgt later.

De Efteling hult zich nog altijd in stilzwijgen over het geheime hotelproject, waar Looopings afgelopen weekend over berichtte. "De vergunningen zijn aangevraagd ten behoeve van groot onderhoud aan de hoofdentree en de optimalisatie van die omgeving", meldt een woordvoerster aan Looopings.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be