Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand stapt over op 2G-beleid: geen toegang meer voor negatief geteste bezoekers

24-11-2021, 12.10 uur

Deze winter naar Phantasialand? Een bezoek aan het Duitse pretpark is vanaf vandaag alleen nog mogelijk voor genezen en gevaccineerde bezoekers. Wie niet volledig ingeënt is en niet recent hersteld is van het coronavirus, mag het attractiepark niet meer betreden.

In deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn de coronaregels aangescherpt vanwege het stijgende aantal besmettingen. Daarom wordt voortaan de 2G-regel in plaats van de 3G-regel gehanteerd. Ongevaccineerde Nederlanders die van plan waren om binnenkort Phantasialands winterevenement Wintertraum te bezoeken, komen bedrogen uit.

De afgelopen tijd gold het 2G-beleid al voor Nederlanders die bleven slapen in de themahotels van Phantasialand, omdat ze dan langer dan 24 uur in Duitsland verbleven. Nu moeten alle pretparkbezoekers vanaf 16 jaar laten zien dat ze gevaccineerd of genezen zijn.

Borstvoeding
Ongevaccineerde kinderen van 7 tot en met 15 jaar mogen nog wel een negatief testresultaat laten zien, afkomstig uit een antigeen- of PCR-test. Verder bestaat er een uitzondering voor mensen die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Europa-Park, Legoland Deutschland, Tropical Islands en een groot aantal Duitse dierentuinen gingen Phantasialand al voor. Veel attractieparken in Duitsland hebben voorlopig geen last van de aanpassing omdat ze 's winters sowieso gesloten zijn, zoals Heide Park, Hansa-Park, Movie Park Germany en Fort Fun Abenteuerland.

Meer Phantasialand
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be