Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Podcast: in gesprek met de acteurs van Merlin's Magic Castle in Walibi Holland

10-12-2021, 18.54 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Tussen al het achtbaangeweld van Walibi Holland is draaiend huis Merlin's Magic Castle een vreemde eend in de bijt. Toch heeft de mysterieuze attractie in de loop der jaren heel wat fans verzameld, niet in de laatste plaats dankzij de legendarische vertolkingen van tovenaar Merlijn door Beppe Costa (65) en zijn uil door Hetty Heyting (68). Wij zochten de acteurs bijna 22 jaar na de opening op voor een terugblik.

In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast vertellen Costa en Heyting wat ze zich nog herinneren van de opnames en welke reacties ze in de loop der jaren hebben gekregen. Wat vinden ze van het eindresultaat? Bovendien kruipen ze speciaal voor alle fans nog één keer in de huid van Merlijn en zijn brutale uiltje.

Daarnaast komt Walibi-productiemedewerker Scott Bravenboer aan het woord. Hij weet alles over de showtechniek achter Merlin's Magic Castle. Die kennis zet hij in bij het programmeren van shows voor speciale gelegenheden, zoals de Halloween Fright Nights. Verder bespreekt hij de aanpassingen die in de loop der jaren zijn doorgevoerd in de attractie, op het gebied van decors en techniek.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be