Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit staat er op het menu bij de nieuwe Efteling-bakkerij Bäckerei Krümel

01-12-2021, 23.20 uur

In de Efteling gaat komend weekend Bäckerei Krümel open, een ambachtelijke bakkerij op het plein bij familieachtbaan Max & Moritz. De nieuwe horecalocatie heeft een menukaart om je vingers bij af te likken, met onder meer gebakjes, broodjes, pizza's en pretzels. Op Looopings vind je nu al het volledige menu, inclusief de prijzen.

Zo bestaat het assortiment van Bäckerei Krümel momenteel uit zes soorten bruine of witte broodjes: met rookvlees (6,45 euro), achterham (5,40 euro), gatenkaas (5,40 euro), geitenkaas (6,45 euro), gegrilde groenten (5,40 euro) en eiersalade (5,40 euro). Een croissant kost 1,30 euro, een worstenbroodje 2,50 euro. Voor een pretzel - met grof zout of een variant met meer vezels - moet 2,25 euro afgerekend worden.

Op het gebied van zoetwaren kunnen bezoekers kiezen uit chocoladebroodjes (1,55 euro), Berlinerbollen (3,25 euro) en drie soorten plaatgebak: koekkruimels en karamel (3,50 euro), Schwarzwalder Kirsch met kersen, chocolade en meringue (3,50 euro) en appel (3,50 euro).

Fruitwater
Daarnaast zijn er vijf soorten pizza's: met raclette en spek (7,50 euro), drie kazen (6,50 euro), geitenkaas (7,50 euro), pepperoni (6,50 euro) en champignons en spinazie (7,50 euro). Voor kinderen zijn er pizza's met margherita en ham, als onderdeel van een menu. Wie zin heeft in iets luchtigers, kan een bakje met snackgroenten of een kleine salade pakken. Naast frisdranken, bier en wijn worden er ook flesjes met sap en fruitwater verkocht.

Bij een aparte balie zijn voor 4,95 euro verschillende koffiespecialiteiten verkrijgbaar. Die kregen de namen Red Velvet, Stroopwafel Latte Macchiato en Schwarzwalder Kirsch. De laatstgenoemde koffievariant wordt voor 3,50 euro extra met alcohol geserveerd.

Broodmannetjes
Deugnietjes zijn dé specialiteit van Bäckerei Krümel: zachte, zoete broodmannetjes met speculaaskruiden, in de vorm van kwajongens Max en Moritz. Ze kosten warm 2,50 euro per stuk. Bezoekers kunnen ook een zak Deugnietjes meenemen om thuis af te bakken (4,95 euro). Eveneens bijzonder zijn de zogeheten Krikke Krakke Koekkruimels (2 euro). Voor een verpakking met ingrediënten voor appelkaneelkoeken - om zelf te maken - vraagt de Efteling 10 euro.

Vandaag, morgen en overmorgen is de nieuwe horecalocatie al de hele dag toegankelijk voor abonnementhouders, op vertoon van hun abonnementspas. Foto- en video-opnames maken is dan niet toegestaan. Op zaterdag 4 december vindt de officiële opening plaats. Efteling-bezoekers kunnen er vanaf 09.00 uur terecht.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be