Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Themapark Puy du Fou presenteert 'langste show ooit': gigantische treinreis voor 4900 euro

23-11-2021, 13.02 uur

Themapark Puy du Fou in Frankrijk ontwikkelt een volledig nieuw concept in samenwerking met de Franse spoorwegmaatschappij SNCF: Le Grand Tour. Vanaf de zomer van 2023 worden wekelijks dertig bezoekers meegenomen op een zes dagen durende treinreis van 4000 kilometer door Frankrijk. Wie interesse heeft, zal diep in de buidel moeten tasten: een ticket kost minimaal 4900 euro per persoon.

"Deelnemers gaan op een spectaculaire en poëtische reis door ruimte, tijd, geografie en geschiedenis", laat Puy du Fou weten. Het avontuur van zes dagen en vijf nachten wordt "de langste show ooit" genoemd. "De reis gaat langs de meest karakteriserende plaatsen van Frankrijk en zit vol verrassingen, wonderen, verhalen en legendes."

Voor het spektakel heeft Puy du Fou een nostalgische belle-époque-trein ontworpen die fungeert als een bewegend theater. Er zijn cabines van 10, 15 of 25 vierkante meter, inclusief een eigen badkamer en een kledingkast. "Elke tussenstop is een gelegenheid om grote figuren en historische personages te ontmoeten en unieke emoties te beleven."

Aanbetaling
Aan boord bevinden zich vijftien medewerkers. De tocht start en stopt in Parijs. Een bezoek aan Puy du Fou zelf moet het hoogtepunt vormen van de trip. 's Nachts staat de trein stil om ervoor te zorgen dat reizigers voldoende rust krijgen. Wie interesse heeft, kan nu alvast een plek reserveren. Daarvoor is een aanbetaling van 150 euro nodig.Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be