Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Kerstparade Disneyland Paris kampt met technische problemen

21-11-2021, 00.29 uur

Technische problemen teisteren Mickey's Dazzling Christmas Parade, de nieuwe kerstparade van Disneyland Paris. Eigenlijk is het de bedoeling dat de paradewagens op de route twee keer worden stilgezet voor een showelement. Storingen gooien echter roet in het eten.

Mickey's Dazzling Christmas Parade ging vorig weekend in première. Sindsdien werd de parade al meerdere keren noodgedwongen stilgelegd in verband met technische complicaties. De muziek en verlichting vallen regelmatig uit. Op videobeelden is te zien hoe acteurs en Disney-figuren ongemakkelijk blijven zwaaien en dansen terwijl de parade stilligt en de lampen aan en uit gaan.

Omdat de parade een groot deel van het Disneyland Park doorkruist, wordt de showtechniek aangestuurd vanuit drie verschillende controlekamers. Bij de overgangen tussen die controleruimtes gaat het fout, vertellen ingewijden aan Looopings.

Uitgesteld
In de hoop de problemen te verhelpen, werd de parade afgelopen week een tijdje opgevoerd zonder stops. Maar ook nadat de stops op woensdag terugkeerden, liet de techniek het meermaals afweten. Zaterdagmiddag moest de start van de parade uitgesteld worden. Tijdens de avondeditie viel opnieuw de muziek weg. Het showelement voor het kasteel werd geschrapt.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be