Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

VR-brillen terug bij achtbaan Crazy Bats in Phantasialand

21-11-2021, 11.37 uur

Bezoekers van Phantasialand kunnen weer gebruikmaken van VR-brillen bij de overdekte achtbaan Crazy Bats. De virtualreality-headsets werden in 2019 geïntroduceerd, maar in het voorjaar van 2020 moesten ze alweer weggehaald worden vanwege de coronamaatregelen.

Ruim anderhalf jaar later biedt het Duitse pretpark de VR-optie opnieuw aan. Passagiers krijgen tijdens de rit een animatiefilm voorgeschoteld over drie vleermuizen. In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Europa-Park hoeft voor de VR-beleving niet extra betaald te worden.

De rollercoaster opende in 1988 als Space Center. Van 2001 tot 2019 heette de attractie Temple of the Night Hawk. Het gaat om een 12 meter hoge familieachtbaan van fabrikant Vekoma, met drie liften en een topsnelheid van zo'n 45 kilometer per uur.

IJsgrot
De transformatie naar Crazy Bats ging gepaard met een opknapbeurt en een nieuw thema. Sindsdien oogt het station als een blauwe ijsgrot met lichteffecten. Crazy Bats bevindt zich in hetzelfde gebouw als de darkride Hollywood Tour, die sinds vorig jaar zomer dicht is.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be