Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Leeuwen en gorilla's in Blijdorp positief getest op corona

19-11-2021, 12.12 uur

Het coronavirus is vastgesteld bij een aantal leeuwen en gorilla's in Diergaarde Blijdorp. De dieren vertonen griepachtige verschijnselen, laat het Rotterdamse dierenpark weten. "Ze zijn hangerig, hebben minder eetlust, soms een lichte hoest en de gorilla's hebben ook maag- en darmproblemen."

Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis dat er dieren in Blijdorp positief testen op COVID-19. De dierentuin verwacht dat de dieren niet zullen bezwijken onder het virus. "Onze dieren hebben gelukkig een goede conditie en geen onderliggende gezondheidsrisico's."

Hoe de besmettingen hebben plaatsgevonden, is niet duidelijk. De dieren zijn nu tijdelijk niet zichtbaar voor publiek. Voor bezoekers was er geen risico, benadrukt Blijdorp. "Er is in een normale situatie al geen direct contact tussen bezoekers en deze diersoorten mogelijk."

Protocol
Dierverzorgers werken sinds de uitbraak van het coronavirus volgens een speciaal protocol met beschermende maatregelen, waaronder mondkapjes, handschoenen, afstand en extra hygiëne. "Hoewel we het niet zeker weten, bestaat het vermoeden dat een medewerker zonder ziekteverschijnselen de bron is geweest van de besmetting."

De dierenarts houdt de besmette dieren "extra in het oog", belooft Blijdorp. "We geven de dieren nu vooral veel rust om uit te zieken." Het dierenpark is momenteel te bezoeken zonder coronatoegangsbewijs. Mondkapjes zijn alleen verplicht in binnenlocaties, voor personen vanaf 13 jaar.

Meer Diergaarde Blijdorp
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be