Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Uilen- en dierenpark de Paay

Zes kaketoes ontsnapt uit Gelders dierenpark

19-11-2021, 15.26 uur

Uilen- en dierenpark de Paay, gelegen in het Gelderse dorpje Beesd, is zes roze kaketoes kwijt. Door de harde wind brak er afgelopen weekend een tak af. Er ontstond vervolgens een gat in de volière. De vogels zagen hun kans schoon en vlogen weg.

Eigenaar Rogier van Leeuwen maakt zich ernstige zorgen over de kaketoes, die pas een paar maanden in het park woonden. De papegaaiachtigen zullen een strenge winter in het wild vermoedelijk niet overleven.

Van Leeuwen ontvangt veel tips over de verblijfplaats van zijn vogels. "De hele dag krijg ik telefoon van mensen die een van de kaketoes hebben gezien", vertelt hij aan De Gelderlander. "De meldingen komen uit Tricht, Mariënwaerdt, Schoonrewoerd en ga zo maar door."

Schepnet
Het blijkt erg lastig om de kaketoes te pakken te krijgen. Als Van Leeuwen op een tip afgaat, is de vogel vaak letterlijk weer gevlogen. Zelfs twee exemplaren die nog in de buurt van het park rondvliegen, laten zich niet zomaar vangen met een schepnet.

Om de vogels tot terugkeer te verleiden, strooit Van Leeuwen kwistig met papegaaienvoer. Daarnaast heeft hij twee kaketoes van een vriend geleend om hun soortgenootjes te lokken. Ook wordt er een grote rattenkooi neergezet.Meer Uilen- en dierenpark de Paay
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be