Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Mondkapjes terug in Belgische attractieparken, ondanks coronacheck

19-11-2021, 10.50 uur

De coronaregels in de Belgische pretparken worden strenger. Vanaf morgen moeten bezoekers niet alleen bij de entree een coronabewijs laten zien - waaruit blijkt dat ze gevaccineerd, genezen of getest zijn - maar ook een mondkapje dragen en afstand houden.

Mondmaskers waren de afgelopen tijd niet nodig omdat er gewerkt werd met het covid safe ticket, zoals de coronapas in België wordt genoemd. Die pas blijft verplicht voor personen vanaf 16 jaar. Daar komen vanaf zaterdag 20 november de regels voor mondkapjes en afstand houden bij.

De maskerplicht gaat gelden voor iedereen vanaf 10 jaar, voor zowel binnen- als buitenlocaties. Voorlopig zijn de regels van kracht tot eind januari 2022. Begin januari vindt er overleg plaats om de maatregelen te evalueren.

Dagje uit
In de wintermaanden zijn veel Belgische parken gesloten, waaronder Walibi Belgium, Bobbejaanland, Bellewaerde Park en Plopsa Coo. Wie een dagje uit wil, kan wel terecht in bijvoorbeeld Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Station Antwerp en Boudewijn Seapark.

Ook de dierentuinen Pairi Daiza, Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael blijven open, al hebben de twee laatstgenoemde parken een uitzonderingspositie. Zij vragen alleen een covid safe ticket bij restaurants. Mondkapjes zijn daar alleen binnen nodig.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be