Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden ontwikkelt nieuw verblijf voor tijgers

17-11-2021, 10.34 uur

In de Friese dierentuin AquaZoo Leeuwarden is de bouw van een gloednieuw tijgergebied van start gegaan. Het dierenpark ontwikkelt een onderkomen van meer dan 5000 vierkante meter. Daarvoor werden twee waterplassen leeggepompt.

Het verblijf in het oostelijke deel van de dierentuin bestaat straks uit grotten, heuvels, een waterloop en klimbomen. AquaZoo belooft "veel groen". Ook zal er aandacht zijn voor educatie.

Bezoekers leren bijvoorbeeld wat het verdwijnen van de diersoort in het wild voor effect zou hebben op het ecosysteem. Volgend jaar arriveren twee Siberische tijgers: mannetje Vadim uit Sóstó Zoo in Hongarije en vrouwtje Aïda uit Safaripark Beekse Bergen.

Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be