Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Unieke beelden: hoe werkt de nostalgische Stoomtrein in de Efteling?

17-11-2021, 14.43 uur

De Efteling gunt nieuwsgierige fans een bijzondere blik achter de schermen bij de klassieke Stoomtrein. Presentator Danny van der Weel van YouTube-kanaal Theme Park Science kreeg de kans om een dag op pad te gaan met een Efteling-machinist. In een ruim zeventien minuten durende documentaire laat hij zien hoe de trein precies werkt.

Daarbij komen ook verschillende plekken voorbij die normaal gesproken verborgen blijven voor bezoekers, zoals de treinremise. Van der Weel leert hoe de Stoomtrein 's ochtends wordt opgestart en wat er allemaal bij komt kijken om de authentieke trein te laten rijden.

Dat gebeurt ook anno 2021 - bijna 53 jaar na de opening - nog gewoon met behulp van kolen. Verder geeft emeritus hoogleraar thermische werktuigbouwkunde Theo van der Meer een uitleg over machines die door stoom worden aangedreven.

Pagode
Het is niet voor het eerst dat Theme Park Science achter de schermen mag kijken in de Efteling. Een jaar geleden werd de werking van uitkijktoren Pagode uitgebreid in beeld gebracht.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be