Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: achter de schermen bij renovatie Orbitron in Disneyland Paris

16-11-2021, 12.42 uur

Disneyland Paris laat zien hoe de ingrijpende renovatie van raketjesmolen Orbitron is verlopen. De beeldbepalende attractie werd begin dit jaar verwijderd voor een grote onderhoudsbeurt. Over een maand, op vrijdag 17 december, vindt de heropening plaats.

"Dit is de eerste grote renovatie sinds de opening van de attractie in 1992", vertelt artistiek leider David Goebel in een video met beelden van achter de schermen. "We hebben de volledige attractie gedemonteerd vanaf de fundering."

Vervolgens zijn alle individuele elementen schoongemaakt, gerepareerd en geschilderd. Verder werd de vloer vervangen en de wachtrij opnieuw ontworpen. Het schilderen van de omliggende rotsen noemt Goebel "een heel delicaat proces".

Oude glans
Bovendien kwam er nieuwe verlichting. Die is niet alleen duurzamer, maar ook "dynamischer". Inmiddels zijn de werkzaamheden bij Orbitron bijna afgerond. "We geven de attractie de oude glans terug, plus een beetje meer."Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be