Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Skara Sommarland

Zweeds pretpark verwijdert attractie na ernstig ongeluk

18-11-2021, 17.59 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Een attractie in het Zweedse pretpark Skara Sommarland wordt afgebroken naar aanleiding van een ernstig ongeval. Afgelopen zomer raakte een 10-jarige jongen gewond bij een break dance met de naam Rodeo.

Het slachtoffer kwam onder een draaischijf van de molen terecht. Daarbij liep hij zware verwondingen op aan zijn benen, elleboog en gezicht. Het management van het attractiepark geeft toe dat er een fout is gemaakt. Een personeelslid vergat om de veiligheidsbeugel van de jongen te controleren.

Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek. Nu heeft Skara Sommarland besloten om Rodeo voorgoed te sluiten. De molen wordt uit het park verwijderd, meldt directeur Janne Nilsson in een interview met een lokaal radiostation. Hij belooft dat het slachtoffer een schadevergoeding krijgt.

Menselijke fout
In 2019 vond er al een soortgelijk ongeluk plaats bij de attractie, eveneens door een menselijke fout. Rodeo opende in 2011. Tussen 2001 en 2010 was de attractie onderdeel van CentrO Park in de Duitse stad Oberhausen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Skara Sommarland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be