Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Ook Sprookjesbos Valkenburg voert verplicht coronabewijs in

16-11-2021, 12.59 uur

Het regionale Limburgse pretpark Sprookjesbos Valkenburg kiest voor coronatoegangsbewijzen. Vanaf vrijdag 19 november moeten alle bezoekers bij de ingang de QR-code in hun CoronaCheck-app laten scannen. Als er geen groen vinkje komt, mogen ze niet naar binnen.

Op die manier kan Sprookjesbos Valkenburg ín het park de coronamaatregelen loslaten. "Dit doen wij om de vrijheden binnen het park te borgen en u allen een plezierig dagje uit te bieden zonder verplichte looproutes en aanpassingen bij attracties", valt te lezen in een uitleg op social media.

Bezoekers hoeven geen afstand meer te houden en geen mondkapje te dragen. "Uiteraard hopen ook wij weer snel terug te kunnen naar hoe het was." De coronapas, die laat zien dat gebruikers volledig gevaccineerd, recent genezen of negatief getest zijn, is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

Vrijwillig
Nederlandse pretparken en dierentuinen hoeven van het kabinet nog niet te werken met coronabewijzen. Steeds meer parken kiezen er echter vrijwillig voor. Eerder gingen onder meer Mondo Verde, de Efteling en Wildlands Adventure Zoo Emmen overstag. Binnenkort volgt een wetswijziging waardoor álle parken QR-codes moeten gaan scannen bij de ingang.

Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be