Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Paard van Sinterklaas toegevoegd aan Efteling-attractie Carnaval Festival

14-11-2021, 14.26 uur

Sinterklaas staat niet meer in zijn eentje in Carnaval Festival in de Efteling. De goedheiligman heeft gezelschap gekregen van zijn paard. Efteling-bezoekers komen sinds dit weekend niet alleen de Sint tegen, maar ook zijn trouwe schimmel Ozosnel.

Sinds 2011 wordt Sinterklaas jaarlijks toegevoegd aan de Nederlandse scène van de vrolijke darkride, zodra hij in het land is. Tien jaar later kwam daar het paard bij, uitgevoerd in de bekende Carnaval Festival-stijl. Beide figuren bewegen niet. Na pakjesavond worden de poppen weer weggehaald.

Dankzij het Sinterklaasjournaal weten we dat Sinterklaas sinds 2019 rijdt op het paard Ozosnel, de opvolger van Amerigo. De naam van het dier werd gebaseerd op een zin uit het klassieke sinterklaaslied Hoor De Wind Waait Door De Bomen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be