Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Celstraffen tot veertien jaar geëist voor drugssmokkel in kermisattractie

13-11-2021, 13.02 uur

Het Openbaar Ministerie eist gevangenisstraffen van twee tot veertien jaar tegen acht verdachten van grootschalige drugssmokkel. In 2016 zouden ze 488 kilo cocaïne hebben verstopt in een kermisattractie, die per boot van Curaçao naar Nederland was vervoerd.

De coke zat in de holle armen van een zogenaamde slingshot, die waaghalzen tientallen meters de hoogte in katapulteert. De douane onderschepte de buit, met een straatwaarde van zo’n 15 miljoen euro, destijds in de haven van Rotterdam.

De verdachten zijn zeven mannen en één vrouw, in leeftijd variërend van 39 tot 61 jaar. Ze zijn afkomstig uit Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag. Zeven van de acht zouden lid zijn van een criminele organisatie en worden gelinkt aan het bezit van harddrugs, witwassen en vuurwapen- en munitiebezit.

Boete
Als het aan het OM ligt, moeten zij ook een boete van 50.000 euro betalen. De spil van het gezelschap is een 61-jarige man uit Den Haag, die regelmatig grote partijen cocaïne het land in zou smokkelen via Schiphol. Het OM hield hem daarom al langer in de gaten. De rechtbank doet in februari volgend jaar uitspraak.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be