Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Attractieparken en dierentuinen worden stembureaus tijdens gemeenteraadsverkiezingen 2022

14-03-2022, 11.26 uurBeeld: Airpro Waalwijk

Sommige Nederlanders kunnen deze week stemmen op een bijzondere plek. Verschillende attractieparken en dierentuinen worden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gebruikt als stemlocatie. Zo is het mogelijk om een stem uit brengen in Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek) of GaiaZoo (Kerkrade).

In Safaripark Beekse Bergen komen bij de ingang twee safaribussen te staan, tussen 10.00 en 16.00 uur. Op vertoon van hun stempas krijgen de eerste duizend stemmers een vrijkaart en een parkeerkaart.

Ook GaiaZoo probeert buurtbewoners over de streep te trekken met gratis toegang. Verder is in het Haagse themapark Madurodam een stembureau te vinden. Dat geldt eveneens voor Het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Wildlands
Alpenharen kunnen hun stempas meenemen naar het Archeon. In Emmen is een stembureau ondergebracht in het Atlastheater bij de ingang van dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen. Kiezers mogen in principe alleen stemmen in de gemeente waar ze staan ingeschreven.

In Nederland vinden eens per vier jaar de verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Stemmen kan op woensdag 16 maart. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart zijn in elke gemeente al enkele stembureaus open voor mensen die graag drukte vermijden in verband met het coronavirus.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be