Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: steeds meer oosterse sfeer in nieuw Efteling-gebied Wereld van Sindbad

11-11-2021, 20.03 uur

Op de bouwplaats van de Wereld van Sindbad in de Efteling worden steeds meer thema-elementen zichtbaar. Vorige week was te zien hoe twee nieuwe bamboehuisjes een plek hebben gekregen in het gebied. Inmiddels zijn er opnieuw twee hutjes toegevoegd.

Samen met een oud bamboehutje, afkomstig uit het Avonturen Doolhof, telt de nieuwe waterspeelplaats Archipel inmiddels vijf gebouwtjes. Bij Sirocco, de nieuwe versie van kookpottenmolen Monsieur Cannibale, worden bruggen en muurtjes gebouwd. Er is ook een soort betonnen strandje met stenen aangelegd.

Op meerdere plekken staan masten met oosterse lampen. Dezelfde soort armaturen hangen onder de rieten kap van Sirocco. Wat er verder onder de kap gebeurt, wordt aan het zicht onttrokken door een enorm zeil. In het water moeten nog enkele bootjes komen te liggen.

Onderhoudskalender
Het themadeel staat in het teken van de zeereizen van Sindbad de Zeeman, onderdeel van de Sprookjes van 1001 Nacht. Wanneer het gebied en de twee nieuwe attracties opengaan, is nog niet bekend. Eerder viel op de onderhoudskalender te lezen dat de werkzaamheden zouden duren tot half december 2021.

































Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be