Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling pakt onderhoud Joris en de Draak groots aan: ook station in de steigers

15-11-2021, 08.23 uur

De grote onderhoudsbeurt bij Efteling-achtbaan Joris en de Draak omvat meer dan alleen de baan zelf. Sinds vorige week is de populaire attractie dicht voor een renovatie, die tot begin december duurt. Het houten stationsgebouw krijgt ook aandacht.

Daar verscheen afgelopen week een steigerconstructie. Tegelijkertijd wordt draak Edna, de enorme animatronic naast de baan, uit elkaar gehaald. Wie vanaf De Vliegende Hollander naar de houten rollercoaster tuurt, kan een deel van het vuurspuwende monster zien liggen.

Het blijft afwachten wat de Efteling precies van plan is met Edna. Vroeger bewoog de draak, maar sinds enkele jaren staat het gevaarte stil. Directeur Fons Jurgens vertelde begin 2021 dat de draak "in ieder geval opgeknapt" zou worden.

Kleurverschillen
Zoals gebruikelijk bij een sluiting van Joris en de Draak vernieuwt men een deel van de baan. Zwakke stukken worden gesloopt en opnieuw aangelegd om het ritcomfort te verbeteren. Dankzij de kleurverschillen is goed te zien welke onderdelen recentelijk zijn vervangen.













Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be