Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: souvenirwinkel Efteling staat in de steigers

11-11-2021, 18.55 uur

Eén van de souvenirwinkels in de Efteling ondergaat een opvallende onderhoudsbeurt. De winkel Spiegeltje, Spiegeltje, gelegen op het Anton Pieckplein, staat momenteel in de steigers. Er vinden werkzaamheden plaats aan het dak.

Op dit moment zijn alle dakpannen verwijderd. Om het gebouw zijn bouwhekken met zeilen neergezet. Tijdens de renovatie blijft de winkel toegankelijk via de hoofdingang, die niet is afgesloten.

Even verderop, bij de ingang van het Lavenlaar, staan ook steigers. Daar wordt sinds september gewerkt aan het zogeheten Lonkhuys, dat samen met het Slakkenhuys de entree van het Laven-dorpje vormt.

Kostuumatelier
Spiegeltje, Spiegeltje is de opvolger van de souvenirwinkel Loetiek, die in het teken stond van het Volk van Laaf. Sinds eind 2019 is de locatie vormgegeven als een kostuumatelier, waar voornamelijk verkleedkleren en accessoires worden verkocht.

Het gebouw heeft een rijke geschiedenis. Vroeger was de winkel een draaimolen met jeeps. Eind jaren tachtig, bij de komst van het Volk van Laaf, werd de overkapping van die nostalgische attractie getransformeerd tot de Loetiek. De molen zelf werd elders opnieuw opgebouwd.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be