Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Le Fleury

Pretpark in Noord-Frankrijk neemt familieachtbaan over na ongeluk in Schotland

31-07-2022, 01.50 uurBeeld: Le Fleury, themeparkfreaks.eu

Het Noord-Franse attractiepark Le Fleury, gelegen op ongeveer een half uur rijden van de Belgische grens, heeft een omstreden rollercoaster in huis gehaald. Het gaat om een familieachtbaan afkomstig uit een pretpark in Schotland. Vorig jaar raakten nog twee kinderen gewond tijdens een ritje.

De attractie stond sinds 2010 in het Schotse Landmark Forest Adventure Park, onder de noemer Runaway Timber Train. In augustus 2021 vond een merkwaardig ongeluk plaats waarbij twee wagons afbraken. Vervolgens is de baan verscheept naar Frankrijk.

Daar opende de attractie deze maand als Rhaegal, vernoemd naar een draak uit Game of Thrones. De 233 meter lange coaster, gebouwd door de onbekende Italiaanse fabrikant I.E. Park, heeft dan ook een drakenthema. Verder presenteert Le Fleury dit seizoen een klein reuzenrad en een molen met vliegende scheepjes.

Vervanger
Het park presenteert Rhaegal als de vervanger van de in 2016 geopende familieachtbaan Imoogi. Die achtbaan maakte ook al eens twee slachtoffers. In 2017 ontspoorde een karretje, waarna twee inzittenden naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Er zou een metalen onderdeel gescheurd zijn.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Le Fleury
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be