Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: nieuwe kerstparade Mickey's Dazzling Christmas Parade in Disneyland Paris

12-11-2021, 22.21 uurBeeld: Disney Goofballs

In Disneyland Paris is de nieuwe kerstparade Mickey's Dazzling Christmas Parade vandaag voor het eerst vertoond voor publiek. Het kerstseizoen start officieel pas morgen, maar vanmiddag vond alvast een avant-première plaats. De parade bestaat uit vijf gloednieuwe wagens, veel dansers en een nieuwe soundtrack.

In de muziek zijn verschillende bekende kerstnummers verwerkt. Op de eerste wagen, in de vorm van een grote speelgoedtrein, zijn Mickey Mouse, Pluto, Stitch en Pinokkio zichtbaar. Minnie Mouse staat op de tweede wagen, samen met Stampertje en Mevrouw Konijn uit de animatiefilm Bambi.

Wagen drie draait om de bewoners van Duckstad: Donald Duck, Katrien Duck, Dagobert Duck en de neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Op de prinsessenwagen kregen vandaag Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje en Belle een plek. De parade wordt afgesloten door een enorme arrenslee van de Kerstman, met het elfje Tinkelbel.

Goofy
Tussen de dansers verschijnen nog meer bekende Disney-figuren, waaronder de biggetjes Knir, Knar en Knor, Klarabella Koe, Knabbel, Babbel, Winnie de Poeh, Teigetje, Knorretje, Iejoor, Goofy en diverse prinsessen.

De parade bevat een showelement op Central Plaza, het grote plein voor Sleeping Beauty Castle. Daar worden de wagens stilgezet, waarna Disney-personages vier grote podia betreden. Ook op Town Square, het plein bij de ingang van het Disneyland Park, stoppen de wagens. 's Avonds wordt tijdens de parade een grote kerstboom aangestoken.

Verlichting
De kerstperiode duurt nog tot en met zondag 9 januari 2022. Bijzonder aan Mickey's Dazzling Christmas Parade is dat de bonte stoet op veel dagen ook na zonsondergang te zien zal zijn. Dankzij verlichting in de wagens kan de parade worden ingezet als avondentertainment.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be