Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Mysterieuze constructie op terrein van Limburgse attractiebouwer Vekoma

09-11-2021, 10.46 uurBeeld: Sjaak van Horne

Op het terrein van de gerenommeerde Limburgse attractiebouwer Vekoma verrijst een raadselachtige constructie. De fabrikant werkt aan een enorme stalen toren met dikke steunpilaren en zijspanten. Pretparkfan Sjaak van Horne wist de opstelling op de gevoelige plaat vast te leggen. Vekoma wil niet zeggen waar het gevaarte voor bedoeld is.

In een bouwaanvraag van afgelopen voorjaar wordt het project "De Toverdoos" genoemd. De toren is een "tijdelijke proefopstelling", zo valt er te lezen. Verdere informatie ontbreekt. "Hier kunnen we op dit moment verder niet op ingaan", laat een woordvoerster van Vekoma aan Looopings weten.

Vekoma leverde recentelijk achtbanen voor bijvoorbeeld Phantasialand, Energylandia en een hoop Disney-parken. Bij de firma in het Limburgse dorpje Vlodrop staan regelmatig intrigerende testopstellingen van nieuwe achtbaantypes.

Walt Disney World
Zo konden fans de afgelopen jaren onderdelen spotten van flying coaster F.L.Y. in Phantasialand en achtbaan Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind in het Amerikaanse Walt Disney World.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be