Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Leipzig

Duitse dierentuin sluit tropische hal na mysterieuze dood vogels

09-11-2021, 10.39 uur

Het Duitse dierenpark Zoo Leipzig heeft het overdekte regenwoud Gondwanaland gesloten voor bezoekers. Aanleiding is de plotselinge dood van een aantal vogels in de hal. Die werd mogelijk veroorzaakt door een zeer besmettelijke ziekte.

Afgelopen zondag stierven meerdere kwartels en fazanten in Gondwanaland. Momenteel is er een onderzoek gaande naar de toedracht. In overleg met de veterinaire dienst van Leipzig besloot de dierentuin geen risico's te nemen.

Door de hal af te sluiten, wil men zowel bezoekers als de andere beesten in het park beschermen tegen mogelijke ziektekiemen. "Zolang we geen duidelijkheid hebben, moeten we alle nodige maatregelen nemen om de veiligheid van de dierenpopulatie te waarborgen", zegt directeur Jörg Junhold.

Wildlands
In Gondwandaland leven 140 diersoorten en 24.000 planten. Met een oppervlakte van 16.500 vierkante meter is het de op één na grootste overdekte jungle in een dierenpark ter wereld. Alleen de tropische kas Rimbula in Wildlands Adventure Zoo Emmen is nog groter.

Meer Zoo Leipzig
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be