Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Groot horror-evenement in Gelderland: walkthrough met 138 acteurs

09-11-2021, 22.32 uur

Wie nu al heimwee heeft naar Halloween, kan komend weekend terecht in de Gelderse gemeente Montferland. Daar vindt een groot horror-evenement plaats met bijna 140 acteurs: Lakeside Horror. Bezoekers maken een wandeling van anderhalve kilometer om een recreatieplas.

Ze worden de stuipen op het lijf gejaagd door griezels in acht verschillende thema's. De inspiratie ontstond bij de beroemde Halloween Fright Nights. "Wij vinden de spookhuizen in Walibi altijd fantastisch, maar die duren hooguit tien minuten", vertelt mede-initiatiefnemer Martijn Doornink aan Looopings. "Dus wij dachten: het zou leuk zijn als je dat anderhalve kilometer achter elkaar kunt doen."

Zo ontstond de walkthrough met scare actors en decors in de openlucht. Voor de grime wordt samengewerkt met een theateropleiding. De organisatie zorgt er naar eigen zeggen voor dat het niet te druk wordt. "We werken met tijdslots, zodat iedereen met een eigen groepje kan lopen. Iedere anderhalve minuut laten we maximaal tien mensen naar binnen, dus je loopt praktisch alleen."

Tijdvakken
Vorig weekend waren de eerste vier avonden. Het evenement staat nog op de planning voor donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 november. Er zijn tijdvakken beschikbaar tussen 18.30 en 22.30 uur.

Tickets, verkrijgbaar via de website van Lakeside Horror, kosten 16 euro. Een coronatoegangsbewijs is verplicht. Bezoekers zijn doorgaans één tot twee uur onderweg. Op de route zijn ook enkele horecapunten te vinden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be