Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-schommelschip Halve Maen in de problemen: tot nader order dicht

13-11-2021, 01.27 uur

Het grote schommelschip van de Efteling kampt met een hardnekkig technisch mankement. Door een storing staat de Halve Maen al sinds woensdag 3 november stil. Het attractiepark durft nog niet te zeggen wanneer bezoekers weer kunnen schommelen.

Wat er precies mis is, kan een woordvoerder niet zeggen. Hij houdt het op een "technische storing". "Op dit moment kijken we samen met de leverancier naar de oorzaak en een mogelijke oplossing." De Halve Maen, geopend in 1982, werd gebouwd door de gerenommeerde fabrikant Intamin.

"We weten helaas nog niet hoelang de attractie buiten bedrijf zal zijn", aldus de voorlichter. Hoewel het schip ontbreekt op de online onderhoudskalender van de Efteling, staat bij de ingang wel een bord dat wijst op onderhoudswerkzaamheden. Momenteel is ook houten achtbaan Joris en de Draak dicht voor een renovatie.

Zomer
Met een hoogte van 20 meter en een lengte van 27 meter is de Halve Maen Europa's grootste schommelschip. Afgelopen zomer was de attractie ook al langdurig gesloten. Een onderhoudsbeurt die vier dagen zou duren, nam uiteindelijk bijna vier weken in beslag.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be