Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Joris en de Draak de rest van de maand gesloten

08-11-2021, 15.17 uurBeeld: @TRPhotography23

Eén van de populairste attracties in de Efteling blijft de rest van de maand gesloten. Wie de komende weken een bezoek brengt aan het park, moet er rekening mee houden dat houten achtbaan Joris en de Draak niet toegankelijk is. Er vinden tot begin december werkzaamheden plaats.

In september en oktober dit jaar was de dubbele rollercoaster al enkele weken deels gesloten. In verband met onaangekondigde noodreparaties moest één van de twee banen meermaals dicht. Nu is er sprake van gepland onderhoud bij beide banen.

Joris en de Draak staat op de onderhoudskalender tot en met vrijdag 3 december. Op maandag 15 november start de Winter Efteling 2021-2022.

Animatronic
Veel fans hopen dat de Efteling de grote animatronic van draak Edna, die naast de banen staat, ook aanpakt. Dat gevaarte staat al jaren stil. In 2019, dus nog vóór de coronacrisis, liet de Efteling weten dat er geen plannen zijn om daar verandering in te brengen.

Begin dit jaar beloofde Efteling-directeur Fons Jurgens alsnog dat de draak later in 2021 wat aandacht zou krijgen. "Ze wordt dan in ieder geval opgeknapt, zodat ze er weer piekfijn uitziet", aldus Jurgens. "Of Edna ook weer gaat bewegen, bekijken we op een later moment." Tot nu toe is de situatie echter onveranderd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be