Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Eigenaar reuzenrad krijgt celstraf voor dodelijk ongeluk op festival

27-01-2022, 13.04 uur

Een Duitse kermisbaas is veroordeeld tot veertien maanden celstraf. Tijdens een ongeluk met zijn reuzenrad kwam in 2019 een 31-jarige man om het leven. Als gevolg van een montagefout viel het slachtoffer tijdens de rit uit zijn gondel. De exploitant is dood door nalatigheid ten laste gelegd.

Het incident vond plaats op het Open Beatz Festival in Herzogenaurach. De man was volgens de rechtbank dronken. Hij zou in het bakje gedanst hebben. Daarbij kwam hij tegen de deur aan, die door het gewicht openklapte. De man viel 25 meter naar beneden en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Uit onderzoek blijkt dat een borgpen onjuist was gemonteerd. Daardoor kon de gondel niet goed worden afgesloten. Technici troffen hetzelfde euvel aan bij meerdere andere bakjes.

In beroep
De officier van justitie had vijftien maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De rechter legde dus een zwaardere straf op. De kermisbaas gaat nog wel tegen de uitspraak in beroep.

In dezelfde zaak werd eerder een inspecteur van TÜV Rheinland veroordeeld voor dood door schuld. Hij gaat een jaar de cel in. De man had het reuzenrad al goedgekeurd voordat de attractie volledig was opgebouwd.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be