Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou España

Spaans themapark breidt capaciteit van megashow uit: zesduizend zitplaatsen

07-11-2021, 12.51 uur

De grootste show van het Spaanse themapark Puy du Fou España wordt nóg groter. Bij de opening in 2019 telde avondspektakel El Sueño de Toledo 4127 zitplaatsen. Later steeg dat aantal naar 5080 plekken. Volgend jaar wordt de tribune nog een stukje groter.

Dan herbergt de gigantische arena maar liefst 6033 zitplaatsen. De uitbreiding moet in het voorjaar van 2022 af zijn. Onlangs stemden de autoriteiten in met het project. De tribune wordt uitgebouwd aan de rechterzijde. Dat was al onderdeel van de oorspronkelijke plannen.

Puy du Fou España ging afgelopen zomer open. De avondshow startte twee jaar eerder. El Sueño de Toledo is een tachtig minuten durend spektakel met acteurs, fonteinen, videoprojecties en vuurwerk in een decor van 3900 vierkante meter. Men spreekt over "de grootste show in Spanje".

Beroemd
Het concept werd gebaseerd op La Cinéscénie, de beroemde avondvoorstelling van de Franse vestiging van Puy du Fou. Die productie bestaat al sinds 1978. Het omliggende themapark opende in 1989.

Meer Puy du Fou España
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be