Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: youtubers wandelen de Efteling binnen zonder te betalen

05-11-2021, 10.06 uur

Het is een paar youtubers gelukt om de Efteling binnen te komen zonder te betalen. Dat is te zien in een filmpje op het nieuwe YouTube-kanaal The Madlads. De videomakers lieten zich inspireren door een soortgelijke actie van YouTube-kanaal Gierige Gasten uit 2015.

Ze klagen over de hoge entreeprijs van het Kaatsheuvelse attractiepark. "Wij dachten natuurlijk: dat kan goedkoper, dus gingen wij checken of je vijf jaar na de Gierige Gasten nog steeds zo makkelijk de Efteling binnenkomt", aldus een voice-over.

De methode die destijds gebruikt werd - achteloos naar binnen wandelen via de personeelsingang - bleek echter niet te werken. Bij de ingang voor hotelgasten, gelegen in speeltuin Kleuterhof, hadden de youtubers meer geluk.

Toezicht
"We lopen serieus gewoon naar binnen en niemand die ons controleert", lacht één van hen. Kennelijk was er even geen Efteling-medewerker aanwezig om toezicht te houden.

De Efteling is er niet blij mee, vertelt een woordvoerder aan Looopings. "We keuren deze actie niet goed en het is een slecht voorbeeld", zegt hij. "Wanneer je het park binnendringt zonder te betalen, riskeer je een boete. Uiteraard bekijken we ook intern hoe we dit soort acties kunnen voorkomen in de toekomst."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be