Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Center Parcs De Huttenheugte

Monsterklus: reusachtige zwembadkoepel Center Parcs De Huttenheugte vervangen

04-11-2021, 21.15 uur

Center Parcs-vakantiepark De Huttenheugte, gelegen in het Drentse dorp Dalen, heeft een monsterklus achter de rug. De afgelopen weken werd de reusachtige koepel van zwemparadijs Aqua Mundo volledig vervangen. Een videocompilatie toont hoe de werkzaamheden zijn verlopen.

De koepel, met een oppervlakte van 3000 vierkante meter, bestaat uit zestien delen met 765 ramen. Er waren twee gigantische kranen nodig om de 33 meter lange spanten te monteren. Vanwege de enorme logistieke operatie was het park ruim vijf weken gesloten voor publiek.

Center Parcs spreekt in een persbericht over een "race tegen de klok met minutieuze planning". "Elke dag is in twee shifts van tien uur gewerkt, steeds door honderd man per ploeg. Tegelijkertijd werd telkens één spant gesloopt en een ander direct opnieuw opgebouwd."

Waterspeelplaats
De vernieuwing bij Aqua Mundo is onderdeel van een groot renovatieprogramma van ruim 33 miljoen euro. In het overdekte waterpark realiseerde men ook een nieuwe waterspeelplaats voor kinderen. Verder zijn alle tegels in het bad vervangen en kwam er nieuwe verlichting, boven en onder water.

Bovendien kunnen bezoekers zich voortaan omkleden in nieuwe kleedkamers. Ook het dak boven de wildwaterbaan is vervangen. Daarnaast vernieuwde Center Parcs de volledige luchtbehandeling.

Metamorfose
Op dit moment wordt nog gewerkt aan de vakantiehuizen in het park van 110 hectare: alle 658 cottages ondergaan een gefaseerde metamorfose. Die moet in december 2022 zijn afgerond. Daarbij wordt het aantal vip-huisjes uitgebreid en komen er themahuisjes bij.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be