Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Limburgs attractie- en dierenpark kiest vrijwillig voor coronacheck

03-11-2021, 16.12 uur

Bezoekers van een attractie- en dierenpark in Zuid-Limburg hebben vanaf zaterdag 6 november een coronapas nodig. Het kabinet stelt coronabewijzen nog niet verplicht in pretparken en dierentuinen, maar themapark Mondo Verde in Landgraaf kiest er vrijwillig voor. Dat bevestigt eigenaar Bert van der Honing aan Looopings.

Mondo Verde bestaat uit tuinen, dierenverblijven en attracties. Het park is 365 dagen per jaar geopend. "Als bezoekers het coronatoegangsbewijs niet willen tonen aan de kassa, zullen deze bezoekers geweigerd worden om het park te betreden", valt te lezen in voorwaarden die vandaag werden gepubliceerd.

Van der Honing wil geen risico nemen, vertelt hij. "Wij hopen op deze manier open te kunnen blijven. Dat is altijd beter dan dat met z'n allen weer dicht moeten. Wij voelen hier wel wat voor."

Mondkapjes
Een bijkomend voordeel is dat de binnenrestaurants open kunnen zonder extra check. Ook hoeven bezoekers geen mondkapjes meer te dragen. "Het scannen van de QR-codes bij de ingang is wel even werk, maar als je de situatie daarmee verder kunt oplossen, heeft dat onze voorkeur."

De eigenaar maakt zich naar eigen zeggen zorgen over de actuele coronacijfers. "We moeten reëel zijn: je ziet het aantal besmettingen weer oplopen en voordat je het weet gaat het land weer in lockdown. Daar zit niemand op te wachten. Hiermee hopen we langer open te kunnen blijven."

Ervaring
Men heeft al ervaring met de invoering van de coronacheck: zusterpark Kinderstad Heerlen vraagt er tegenwoordig ook om. In het kleinschalige overdekte pretpark staan op zo veel plekken terrassen dat de locatie gezien wordt als één grote horecagelegenheid met attracties.

Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be