Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Noord-Hollands pretpark weigert coronapas: winteropening geannuleerd

02-11-2021, 14.17 uur

De winteropenstelling van het Noord-Hollandse pretpark Speelpark Oud Valkeveen gaat niet door. De directie is het niet eens met de verplichte invoering van het coronatoegangsbewijs voor Nederlandse attractieparken. Die maatregel wordt hoogstwaarschijnlijk vanavond aangekondigd door het kabinet.

"Speelpark Oud Valkeveen sluit direct zijn deuren bij invoering verplichte coronapas", valt te lezen in een persbericht. De boodschap is ietwat overtrokken, want het park is al een tijdje gesloten. Op zondag 24 oktober eindigde het seizoen.

De komst van het coronabewijs heeft voorlopig dan ook geen consequenties voor het park. Maar omdat eigenaar Michael van de Kuit verwacht dat de coronacheck ook de komende maanden noodzakelijk zal zijn, wordt een geplande opening in de kerstvakantie bij voorbaat geschrapt.

Tweedeling
"Oud Valkeveen wil onder geen beding worden ingezet als middel voor een testsamenleving, noch voor het uitvoeren van maatregelen die voor een tweedeling in de maatschappij zorgen", luidt de verklaring. Het evenement Winter Valkeveen gaat om die reden niet door.

Van de Kuit protesteert al langer tegen de coronamaatregelen van het kabinet. In september kondigde Oud Valkeveen al aan faliekant tegen een coronacheck te zijn. Volgens het park heeft dat geleid tot "duizenden steunbetuigingen van bezorgde ouders, verzorgers, leerkrachten en kinderopvangorganisaties".

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be