Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bamboehutjes staan overeind bij nieuwe waterspeelplaats Efteling

07-11-2021, 13.08 uurBeeld: Eftelwesley

De bouw van de nieuwe Efteling-attractie Archipel neemt een vlucht. Nadat vorige week de ondergrond van de waterspeelplaats werd aangelegd, zijn onlangs twee nieuwe bamboehutjes op het terrein verschenen. Een derde hutje, afkomstig uit het voormalige Avonturen Doolhof, stond er al.

Dat bouwwerk is wel voorzien van een nieuw rieten dak, net als overkapping van de aangrenzende scheepjesmolen Sirocco. Bij de vervanger van Monsieur Cannibale wordt de wachtrij opnieuw aangelegd.

Ook de omgeving van beide attracties krijgt vorm. Er verschijnen steeds meer thema-elementen, zoals keien, muurtjes en rotsen. Daarmee ontstaat een nieuw themagebied in de Efteling: de Wereld van Sindbad.

Vogel Rok
Uiteindelijk worden ook achtbaan Vogel Rok en restaurant Panorama bij het project betrokken. De eerste fase, die 2,8 miljoen euro kost, moet in december 2021 opgeleverd worden. Een openingsdatum is nog niet bekend.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be